Kidsproof webdesign en vormgeving

In 2011 kwam Annemarie langs met het logo van Kidsproof en de vraag of ik daarbij een website kon ontwerpen. Ze had al goed in gedachte wat er op de website moest komen te staan en ik heb voor de indeling en opmaak gezorgd. Inmiddels vertegenwoordigt Kidsproof meer dan 20 regio’s in Nederland en weten bezoekers de website -met de leukste regionale uitjes en adressen voor ouders & kids- goed te vinden. Het afgelopen jaar ontving Kidsproof.nl 5,1 miljoen bezoeken en 25 miljoen pageviews. Aansluitend op de website verzorg ik de opmaak van het drukwerk voor de Kidsproof regio’s, zoals flyers, posters, banners, visitekaartjes en zelfs een plattegrond.

De leukste tips op een overzichtelijke website

We zijn alweer toegekomen aan de derde versie van de reguliere en mobiele website. Voor deze versie besloten we om de sidebar weg te laten en met sliders te werken. De detailpagina op de mobiele website is iets anders van opzet, zodat bezoekers onderweg snel de contactgegevens en route kunnen vinden. In samenspraak met Annemarie en Dionne, werk ik voor de website pagina’s de layout uit en codeer ik alle templates. Ik denk daarbij o.a. mee hoe we de verschillende soorten content als één mooi geheel kunnen tonen en hoe de navigatie overzichtelijk blijft. Vervolgens geef ik de uitgewerkte templates door aan de programmeur, die er zijn achterliggende CMS aan koppelt. Met dit CMS kunnen de regiomanagers zelf de tips aanvullen, gesponsorde content toevoegen en blogs schrijven.

Grafische vormgeving

Aansluitend op de website verzorg ik de opmaak van het Kidsproof drukwerk. Zowel vóór als tijdens het ontwerpen van de voorstellen overleg ik regelmatig met Annemarie. Zo werken we samen naar een ontwerp toe dat goed aansluit bij de doelgroep. In het ontwerp neem ik altijd de huisstijl en (elementen van) het logo mee. Voor het doe-boekje en de lunchkaartjes heb ik daarbij aanvullende illustraties gemaakt. Voor elke regio maak ik een flyer, poster, visitekaartje en hekwerk-banner in dezelfde opmaak, met een foto naar keuze. Deze foto’s worden verzorgd door Ilona Hartensveld en het originele logo is ontworpen door Joyce Zethof.

Samenwerking

Artylicious heeft onze Kidsproof website en drukwerk mooi en overzichtelijk ontworpen. Ik vind het heel prettig samenwerken met Natasja. Ze verdiept zich goed in de vraag van de opdrachtgever, denkt pro-actief mee vanuit de bezoekers, is deskundig en werkt goed volgens planning.

Annemarie Vosselman, Kidsproof